Palatul Mintii

Psihoterapie pentru familie

Viața unui cuplu se schimbă radical atunci când apar copiii – la fel cum viața unui cuplu nou format este greu de definit când legăturile cu familia extinsă sunt puternice și nu întotdeauna potrivite. Uneori cuplul ajunge în faza unui divorț și dincolo de el se termină orice așteptare. Acestea sunt doar exemple, însă indiferent de dificultățile prin care treci te asigur că există și o altă față a monedei, pe care încă nu o poți vedea.

 Scopul meu este să fiu un bun observator empatic al familiei tale că să pot să definesc harta familiei voastre și rolurile fiecăruia, urmând ca apoi să elaborăm împreună un nou plan de acțiune presărat cu activități interesante care să deblocheze impasul familiei și să deschidă ușa iertării, a armoniei, a iubirii și a bucuriei autentice.

S-ar putea să butonezi acest site pentru că eviți să mergi acasă.

Încerci să amâni țipetele și reproșurile care te așteaptă. Poate copilul tău încăpățânat o să îți provoace răbdarea imediat ce intri pe ușă. Poate că adolescentul tău sarcastic stă ascuns în camera sa folosind telefonul. Poate că partenerul tău va fi distant și distrat evitând din nou îngrijorările tale în ceea ce privește familia. La cină, încerci să schimbi direcția discuției spre ceva plăcut, dar nimănui nu pare să-i pese.

Ai încercat să schimbi lucruri și ai citit o mulțime de cărți pentru a găsi o soluție. Poate că ți s-a spus că este doar o fază și că o să treacă. Dar familia ta nu pare să se apropie de o scăpare. Poate că ai căutat numeroși terapeuți și poate chiar ai încercat să mergi la terapie. Cu toate acestea, te găsești adesea stând în pat întrebându-te ce s-a întâmplat, cum a ajuns familia ta în punctul acesta și dacă mâine va fi mai bine.

Se pare că ai ajuns la finalul funiei; și ceva trebuie să se schimbe.

Dacă ești pregătit să faci o schimbare în ciuda sentimentelor tale de rușine, fă primul pas spre a-ți recâștiga familia.

Terapia de familie se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie (părinți/copii/famlia extinsă). Dificultățile avute în vedere în cadrul acestui tip de terapie se referă la:

  • Comunicarea deficitară între membrii familiei;
  • Neînțelegeri între părinți și copii;
  • Separări ale părinților, divorț;
  • Perioade de criză: boala gravă a unui membru al familiei, dependența de substanțe;
  • Alte dificultăți care afectează mai mulți membri ai familiei.

Când în familia dumneavoastră a intervenit ceva care vă deranjează, vă afectează viața, este important să acționați fără ezitare pentru a nu lăsa lucrurile să degenereze sau să se amplifice.

O familie se manifestă cel mai bine în mediul natural. De aceea am ales ca și metodă alternativă ședințele în cabinet, ședințele de psihoterapie la domiciliul clientului.  Se crează astfel mediul ideal pentru ca psihoterapeutul să observe situația familiei, elaborând astfel un plan terapeutic care se va potrivi ca o mănușă familiei tale și vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele propuse.

Verificați disponibilitatea: contact

QUIZ PSIHOTERAPIE DE FAMILIE LA DOMICILIU

Dacă tu consideri că s-ar putea să ai nevoie de un psiholog:

Te rog să completezi acest test pentru a ști dacă această variantă este potrivită pentru tine și familia ta!

ADEVĂRAT SAU FALS:

  • Vreau să primesc ajutor pentru familia mea
  • Am o oră și jumătate liberă pe săptămână pentru familia mea
  • Îmi place să mă cert cu al meu copil ca să meargă oriunde, mai ales la terapie
  • Îmi place să plec de acasă după-amiază, să merg la un cabinet, să găsesc loc de parcare, să mă întorc acasă și să pregătesc cina și să am o întreagă rutină de după-amiază de cel puțin trei ore
  • Îmi place să îi explic terapeutului copilului meu despre certurile acestuia cu frații/surorile/ despre tantrumuri/despre felul în care nu mă respectă și nu mă ascultă- să fac asta în câteva ședințe pentru că terapeutul nu a văzut cu ochii lui aceste comportamente
  • Mesele în familie sunt plăcute
  • Între noi există respect și înțelegere
  • Îmi cunosc partenerul și-l iubesc așa cum este
  • Nu vorbesc urat despre el/ ea cu prietenele mele
  • Sunt împlinit în relația mea

AȘADAR… CE O SĂ FACI?

Majoritatea părinților răspund cu „ Adevărat” la primele două întrebări.

Problemele neadresate și băgate sub preș, nu dispar. Ele revin cu mai mare forță de fiecare dată. Este timpul să iei acțiune. Meriți să trăiești o viață împlinită și autentică.

Terapia de familie la domiciliu este o opțiune foarte bună pentru familiile care sunt ocupate în timpul săptămânii și vor să scape de stresul de a sta pe drum. Ca și psihoterapeut, NU MĂ AȘTEPT că tu să faci curățenie înainte de vizita mea. Și eu am copii și animale de companie, știu cum arată o casă normală.  Chiar dacă o să ți se pară ciudat la început să ai o persoană străină în casă, te anunț că asta chiar ajută procesul terapeutic și face ca relația terapeutică să fie mai autentică. Dacă încerci și totuși simți că nu te poți relaxa, vom putea muta oricând ședințele săptămânale la cabinet.

ESTE GREU SĂ INTRODUCI TERAPIA ÎN RUTINA TA SĂPTĂMÂNALĂ ATUNCI CÂND TIMPUL ȘI RĂBDAREA SUNT LIMITATE. DA, ORICE SCHIMBARE NECESITĂ UN EFORT. DURATA PROCESULUI TERAPEUTIC ESTE DE 12 SĂPTĂMÂNI.

Contact pentu mai multe informații

Programări

Inițial, vom avea o ședință telefonică de douăzeci de minute, gratuită, pentru a discuta despre obiectivele tale și pentru a stabili cum ți-ar plăcea să continuăm demersul terapeutic. Voi răspunde la orice întrebare vei avea în legătură cu procesul terapeutic și vom concluziona dacă suntem sau nu compatibili.

Ședințele următoare sunt programate în mod normal pentru următoarea săptămână, în aceeași zi și aceeași oră pe care o decidem inițial, excepție făcând momentele când apare nevoia unei modificări sau când procesul  terapeutic necesită o abordare diferită, atunci se pot programa două sesiuni într-o săptămână.  Pentru toate variantele terapeutice, individual, cuplu, familie și online, procesul terapeutic durează maxim 12 săptămâni.

Îmi place să găsesc soluțiile cele mai potrivite pentru clienții mei și, dacă decizi să lucrăm împreună, te rog să îmi oferi câteva intervale orare în care ai putea fi disponibil în programul tău, iar eu voi găsi o cale. Prima ședință se stabilește telefonic.

 Dacă ai nevoie să anulezi o programare, te rog să o faci cu cel puțin 24 de ore înaintea programării. Clienții care nu ajung la ora stabilită și nu reprogramează cu 24 de ore înainte, vor plăti integral ședința.

Evenimente, cursuri și workshop-uri:  aici site în lucru momentan

programari psiholog bucuresti

Documente necesare

Aceste documente sunt necesare la prima noastră întâlnire:

  1.  Copie act de identitate;
  2.  Documente medicale pe care le consideri relevante în procesul terapeutic și aici mă refer la diagnostice psihiatrice, tratament medicamentos sau analize care au ieșit bune deși nu te simți bine.

 Contractul de prestări servicii psihologice se va semna la prima noastră întâlnire, așadar asigură-te că ajungi cu 5 minute mai devreme la programare.

documente necesare psiholog

INVESTIȚIE

Eu cred că psihoterapia este o investiție în tine. Prețuiesc timpul tău, timpul meu și munca pe care o vom depune împreună.

Prețul ședințelor de terapie este stabilit în acord cu cele scrise mai sus:

Psihoterapie individuală: 350 lei/ ședința de 50 minute;

Psihoterapie de grup: 200 lei/pers./ ședința de o oră;

Psihoterapie de cuplu: 600 lei/ ședința de o oră si 20 minute;

Psihoterapie de familie: 650 lei/ ședința de o oră. Timp recomandat minim 2 ore).

Pentru ședințele care au loc la domiciliul clientului se adaugă taxele de transport ( se vor stabili telefonic).

investitie psiholog palatul mintii

Programează-te!

Cabinetul meu

Bld. Unirii Nr. 45, Bl. E3, Sc.2, Et.5, Ap. 49, Interfon 49.

Ca și punct de reper, magazinul F64, după BCR al doilea bloc, în gang.

Sau Online pe Skype, Zoom, Whatsapp, Facebook Messenger.



Alege serviciul dorit*

Alege tipul de ședință*



Te rog să dovedești că ești om selectând avion.