Palatul Mintii

AI PRIMIT O VIAȚĂ PE CARE SĂ O TRĂIEȘTI. AȘA CĂ TRĂIEȘTE-O!

https://palatulmintii.ro/#25-pasi-pentru-a-trai-o-viata-frumoasa

„Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă.” (Nicolae Iorga)

 

Viața este fragilă. Nu știi niciodată ce te-așteaptă și încotro te duce. Fiindcă nu știi ce te-așteaptă mâine, luptă să fii fericit astăzi.

Viața nu este făcută pentru momente mediocre în care calci pe sufletul tău că să mulțumești pe ceilalți. Viața nu este făcută că tu să stagnezi, să faci același lucru iar și iar. Viața nu este făcută ca să iți plângi de milă și să te neglijezi. Viața nu înseamnă să faci același lucru care nu iți aduce bucurie, dar să aștepți rezultate diferite. Viața nu este făcută să aștepți un prinț sau o prințesă călare, ca să vină să te salveze din mizerie și să te facă fericit/ă.

Viața este făcută pentru a fi trăită.

Viața este făcută pentru a sta nopți nedormite și a privi stelele, a bea vin fiert la un foc de tabără alături de prieteni. Viața este făcută pentru răsărituri fierbinți și pentru a experimenta cu adevărat magia dragostei.

Viața este făcută pentru a spune „Da” vieții tale în cele mai profunde moduri, fără frica de a fi respins sau judecat. Viața este făcută să te împrietenești cu emoțiile tale negative. Viața este făcută să simți echilibrul în toate. Viața este făcută să simți că ai toată puterea la tine.

Viața este făcută pentru excursii, pentru zile de la care nu știi la ce să te aștepți și pentru sentimente cum nu ai mai avut până acum. Viața este făcută pentru călătorii, pentru a urca munți când toată lumea din jurul tău iți spune că nu poți. Viața este făcută pentru acum… pentru acest moment. Viața este făcută pentru curiozitatea de a învăța ceva nou. Viața este făcută să iți dai voie să greșești. Viața este făcută să încerci și să nu reușești, dar să înveți.

Viața este făcută pentru a iubi. Pentru atingerea caldă a unei mâini pe care vrei să o ții în mâinile tale pentru tot restul vieții tale. Viața este făcută pentru fluturi în stomac. Viața este făcută pentru a spune „Te iubesc” fară să iți fie teamă că nu ți se va răspunde înapoi. Viața este făcută pentru a învăța să iți iubești partenerul sau copiii liber, conștient de faptul că ei văd și simt lucrurile diferit de tine. Viața înseamnă să conștientizezi că dacă ceva se întâmplă, înseamnă că o poți duce. Viața înseamnă cunoaștere și creștere. Viața înseamnă să renunți a te mai considera o victimă a sorții. Viața este făcută să realizezi că trăiești astăzi suma deciziilor tale trecute, pentru care ești responsabil.

Viața este făcută pentru a respira aerul rece, pentru a prinde fulgi de zăpadă cu limba, pentru ceaiurile calde aburinde și serile la căldură lângă cei dragi. Viața este făcută pentru zilele de martie înflorite și frumos mirositoare, pentru vara și briza ei, pentru razele de soare fără sfârșit care iți mângâie fața fără să ceri, pentru covoare multicolore care te cheamă să te așezi și pentru momente pe care să le retrăiești iar și iar… indiferent de anotimp.

Viața este făcută pentru a lucra din greu. Pentru a avea un vis și pentru a trece obstacole, să simți că vrei să muți munți pentru a ți-l îndeplini. Viața este făcută pentru a face ce îți place și a nu iți cere niciodată scuze pentru asta. Viața este făcută pentru curățenie, curățenie înăuntrul tău și în afara ta.  Viața este făcută pentru a renunța la ceea ce nu îți face bine. Viața este despre a spune „Adio”, chiar dacă doare.

Viața este făcută pentru îmbrățișări… pentru conversații lungi cu părinții tăi despre ce vrei în viață. Viața este făcută pentru iertare și acceptare. Viața este făcută pentru asumarea responsabilității deciziilor tale. Viața este despre ce faci tu și ce fac eu. Viața este făcută pentru a cădea la pământ și a te ridica, mai puternic. Viața este despre a privi viața realist așa cum este ea, bună și rea, fară a o dramatiza.

Viața are gust sărat. Are gust dulce uneori. Uneori este amară. Uneori este acră. Are de cele mai multe ori toate aceste gusturi. Viața este umami. Viața are tot felul de texturi; de la crocant la piure, toate sunt caracteristicile ei.

Viața este despre tot ce trăiești, despre tot ce simți, despre tot ce experimentezi sau nu. Viața este făcută pentru a râde, pentru a plânge, pentru a simți, pentru a crește și a putea să cuprinzi în sufletul tău cât mai mulți oameni care să simtă că simpla ta existență le face viața mai bună. Viața este despre înțelegerea familiei și realizarea faptului că „ ești tot ceea ce ești astăzi „Datorită” celor trăite, nu „ Din cauza” lor. Viața este despre a spune  „NU POT…ÎNCĂ”/ DA! și NU! cu toată ființa ta, fără să te simți vinovat.

Această viață ți-a fost dată să o trăiești. Această viață ți-a fost dată să iubești. Aceasta viață ți-a fost dată pentru a afla ce este bucuria. Această viață ți-a fost dată ție, și atȃt timp cȃt ai deschis ochii astăzi și inima ta bate, inseamnă că ești iubit și ești important și este responsabilitatea ta să o apreciezi!

Tu o trăiești?

Am pregătit pentru voi un îndrumar complet gratuit cu 25 de pași practici pe care, dacă îi urmați, puteți să vă trăiți viața mai frumos și mai bine.

Pentru a primi îndrumarul, trebuie să vă introduceți adresa de e-mail aici.

Să vă fie de folos și să fiți bine!

 

Cu drag,

Psiholog Andreea Bugan